Zašto obojeni asfalt?..... Da li asfalt mora uvijek biti crn?

Individualno dizajniranje boje asfalta s arhitektonskog i estetskog gledišta, zbog učinka na signalizaciju u cestogradnji, ili kao alternativa obojenim betonskim površinama, igraju sve veću ulogu i u regiji srednje i istočne Europe, čime dobivaju i sve veću važnost. U početku u tome su prednjačile Francuska, Velika Britanija i zemlje Beneluksa, u kojima se obojeni afsalt već koristio pri dizajniranju asfaltnih cesta i biciklističkih staza, te su time bile i većeg potencijala

Boja obojenog asfalta bila je u ranim danima ograničena uslijed korištenja standardnog (crnog) bitumena na cjelokupnoj površini. Tako se, primjerice, osrednje atraktivne nijanse smeđe boje, uspijevalo postizati dodavanjem relativno visokog udjela crvenog pigmenta (slika A).

Slika A: Asfalt s bitumenom obojen crveno

Razvojem "transparentnog" veziva poput DEKOBIT-a raspon boja značajno se proširio. Industrija pigmenata nudi gotovo beskrajnu raznolikost boja pigmenata, koje su zbog svoje svjetlosne, vremenske i temperaturne otpornosti također izuzetno prikladni za korištenje u asfaltu. U kombinaciji s raznim mineralnim agregatima moguće je ispuniti gotovo svaku želju korisnika. (pogledajte reference)

Sve veći broj urbanista i arhitekata koriste obojeni asfalt za najraznolikije projekte, bilo s ciljem uklapanja u okruženje ili pak stvaranja otkačenog i modernog – mogućnosti su neograničene.

U skladu s našim sloganom:

"Šareno je naša omiljena boja"