Miért legyen színes az aszfalt avagy az aszfaltnak mindig feketének kell lennie?

A közép- és kelet-európai térségben is egyre nagyobb és így egyre fontosabb szerepet tölt be az aszfaltfelületek színes kialakítása építészeti és esztétikai megfontolásokból, a színes felületek jelzőhatása a közlekedésépítésben vagy az egyszínű betonfelületek alternatívájaként. Ennek első előfutárai Franciaország, Anglia és a Benelux-országok voltak, amelyekben az aszfaltozott autópályák és kerékpárutak részben színes kialakítása folytán már korábban jelentős potenciál keletkezett.

A színes aszfalt alkalmazása a felhasznált (fekete) bitumen miatt inkább korlátozottnak bizonyult. Így például a piros pigment viszonylag nagymennyiségű hozzáadásával legfeljebb barnás, átlagosan vonzó színtónust sikerült elérni (lásd A kép).

„A“ kép: Bitumenből készült színes aszfalt

Egy „transzparens“ kötőanyag, pl. a DEKOBIT kifejlesztésével a színspektrum jelentősen kibővült. A pigmentipar a színes pigmentek csaknem végtelen változatait kínálja, amelyek a fénnyel, az időjárással és a hőmérséklettel szembeni ellenálló képességük folytán alkalmasak az aszfaltban való felhasználásra is. A legkülönbözőbb ásványi kőzetekkel való kombinációknak köszönhetően az ügyfelek csaknem minden kívánsága teljesíthető.

A színes aszfalt egyre több várostervező és építész kedvelt anyagává válik, amelyet a legkülönbözőbb projekteknél alkalmaznak, legyen szó a környezethez való illeszkedésről, vagy akár funky és modern projektekről – sok minden megvalósítható.

Jelmondatunk szerint:

„Kedvenc színünk a színes“