De ce asfalt multicolor sau trebuie asfaltul să fie întotdeauna negru?

Colorarea individuală a asfaltului din motive arhitecturale si estetice, ca metodă de semnalizare în constructia de drumuri sau ca alternativă la suprafata vopsită de beton, a ajuns să joace si în Europa Centrală si de Est un rol tot mai mare, si astfel mai important. Pioneri în acest domeniu au fost Franta, Anglia si Tările din Benelux, în care aceasta a avut un potential mai mare datorită colorării partiale a autostrăzilor si pistelor pentru biciclete din asfalt.

Colorarea asfaltului a fost destul de limitată la început din cauza bitumului (negru) folosit pe scară largă. Astfel, de exempul, prin utilizarea unui adaos relativ mare de pigment rosu, s-a obtinut cel mult o nuantă de maroniu, nu prea atractivă. (vezi poza A).

Poza A: asfalt rosu cu bitum

Prin dezvoltarea unui liant ”transparent” precum DEKOBIT spectrul de culori s-a extins semnificativ. Industria de pigmenti oferă o varietate aproape infinită de pigmenti de culoare, care sunt ideali pentru asfalt datorită rezistentei lor la lumină, intemperii si temperaturi. În combinatie cu cele mai diferite roci minerale se pot îndeplini aproape toate dorintele clientilor.

Un număr tot mai mare de urbanisti si arhitecti apreciază asfaltul colorat pentru diferite proiecte, deoarece se pot realiza multe, fie în concordantă cu mediul înconjurător, fie funky si modern.

Conform motto-ului nostru:

„Multicolor este culoarea noastră preferată“